Praktiske oplysninger

Forsiden

Juleroser


Pæoner


Praktiske oplysninger


Helonia's hjemmeside er et forsøg på henlede opmærksomheden på nogle planter som hver på sin måde sætter præg på haven, og  formidle nogle af de erfaringer vi har gjort med dyrkningen af Helleborus og Paeonia.

Helonia er en hobby / fritidsaktivitet og altså ikke en planteskole i gængs forstand. Det betyder bl.a. at der ikke er etableret salgsareal og det er ikke praktisk muligt altid at have leveringsklare potteplanter eller holde åbent for generelt besøg. 
Hvis De har lyst til at dyrke nogle af de omtalte planter, er bestilling via e-mail, som beskrevet under Bestilling, den nemmeste metode. 
Levering sker pr post.

Produktionens omfang er begrænset, planterne formeres vegetativt fra moderplanter, der for vildarternes vedkommende stammer fra frø indsamlet på arternes naturlige voksesteder. 
Sorterne er importeret, men fælles for alle moderplanterne er, at de har groet i Danmark i adskillige år.

Både Helleborus og Paeonia starter væksten meget tidligt og må ikke mangle vand i denne periode. Efteråret er bedste leverings- og plantetidspunkt for pæoner, juleroser klarer normalt også omplantning lige efter blomstringen i foråret.
Det er leveringsperioderne indrettet efter, men man kan naturligvis bestille hele året rundt. 

Bestilling

Som nævnt er konceptet :  bestilling pr e-mail,  levering pr post. 
Priserne er de anførte for hver art + transportomkostninger 
Man trykker blot på knappen BESTILLING nederst på denne side og skriver

  • plantenavn og antal
  • navn og leveringsadresse
  • om man evt er interesseret i at aftale afhentning (se mere under 'levering' )
Indenfor ca 1 uge får De en ordrebekræftigelse med angivelse af forventet leveringstidspunkt..


Levering

De kan bestille eller spørge efter bestemte arter hele året, men levering sker i foråret (marts-april) og i efteråret(september-november).

Porto er afhængig af pakkens størrelse og vægt, men regn med 40-60 kr for 2-4 planter.
Ved ordrer hvor der bliver flere eller meget store pakker, kan det ofte betale sig at aftale afhentning.Det kræver en aftale, så lav en bemærkning på bestillingen. Vi bor i Herfølge

Betaling
 

Betaling kan foretages via


      Netbank (eller hvad Deres bank's kontooverførselsprodukt hedder)
      Posthuset
      et brev med en check (crossed)

Beløbet er forfaldent til betaling ved afsendelsen. I praksis foregår det sådan, at vi sender en mail når planterne er sendt. På det tidspunkt er portoen kendt og det samlede beløb kan opgøres. Mail'en vil også angive kontonr som skal bruges ved betaling via Netbank og postadresse, hvis betaling via check foretrækkes.

Afhentede planter betales kontant ved afhentningen.
Der er ingen ”vækstgaranti”, men hvis de leverede planter ikke lever op til forventningerne ved modtagelsen, er vi meget lydhøre overfor reklamationer.
 

Bestilling


God fornøjelse
Joan og Karl Anton Olesen

tilbage til sidens top